Recensies en andere artikelen

Interview in de rubriek “Jonge Meesters”, uit het magazine Pianowereld

Remon-Holsbergen-Pianowereld-01

 

Verslag van Finale Concours “Vught Klassiek”, 25 november 2012

[…] Na de pauze speelde Remon Holsbergen (*1986): Ballade nr. 1 “Le chant du croisé” van Liszt, de Sonate in b en de Sonate in E van Scarlatti, gevolgd door de nrs. 9 t/m 16 uit “24 Preludes” van Chopin. Na afloop werden de prijzen uitgedeeld door W.S. Seuren (wethouder), M. Aarts (bestuurslid Joanna Bosco Stichting) en Piet Bal (Pianowereld). […] Winnaar Remon Holsbergen speelde als toegift een suggestie vanuit het publiek: de ‘Regendruppel’ Prelude [nr. 15] van Chopin.

-Piet Bal, magazine “Pianowereld” 2013 nr. 1, rubriek “Uitgelicht”

Remon-Holsbergen-pianowereld-2013-1

 

 

 

 

 

 

Recensie van Finale Concours “Koffie bij de Piano”, 2 juni 2013

[…] De stijlvolle Nederlandse pianist Remon Holsbergen behaalt de tweede plek bij de Publieksprijzen. Een pianist met een grote romantische inborst, ondanks zijn onderkoelde voorkomen. Chopins “Préludes” zijn helemaal op maat gesneden voor hem. Bovendien zit Holsbergen opmerkelijk goed in zijn vel en spatten de ambities en avontuurzin ervan af. […]

-Mark van de Voort, Brabants Dagblad, 6-6-2013

uit het Brabants Dagblad, 6-6-2013

Verslag van Finale Concours “Koffie bij de Piano”, 2 juni 2013

Onder gunstige condities kon op zondag 2 juni 2013 de 10e Finale van Koffie bij de Piano van start gaan. Gunstig vanwege het aantreden van drie toppianisten: Srdjana Jovanovic, Sofia Vasheruk en Remon Holsbergen. […] Het moet gezegd worden dat Remon Holsbergen zich ijzersterk had ingegraven in de interpretatie van Liszt’s 1e Ballade en dat zijn drie Préludes van F. Chopin (uit de serie van 24 Préludes op, 28) meteen al de lading kregen die ze verdienden.

Peter van Korlaar, http://www.pianoleraar.info/finale-2-juni-2013.html

Remon-Holsbergen-Masterclass-Madge