Bio

Remon-Holsbergen-14Remon Holsbergen (Leiderdorp, 1986) vertolkt werken uit het piano solo-, kamermuziek- en orkestrepertoire, en hij trad op in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Frankrijk en Spanje. Remon heeft een voorliefde voor het klassieke-romantische repertoire, maar heeft daarnaast ook grote interesse in moderne en hedendaagse muziek. Hij werkte samen met verschillende Nederlandse componisten en gaf premières van hun werk.

Remon studeerde piano bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Arnhem en bij Marcel Baudet aan het Conservatorium van Amsterdam. Hierna vervolgde hij zijn studie bij Elza Kolodin aan de Hochschule für Musik in Freiburg (Duitsland), waar hij in 2013 zijn Master’s Degree behaalde. Remon ontving in 2011 de ‘Cultuurfondsbeurs’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ter ondersteuning van zijn studie in Freiburg.

Regelmatig heeft Remon deelgenomen aan internationale masterclasses, gegeven door pianopedagogen als Naum Grubert, Robert Levin, Dmitri Alexeev en Pascal Devoyon. Verder behaalde hij prijzen bij verscheidene pianoconcoursen (Prinses Christina Concours 2006 – 2e prijs; Stichting Jong Muziektalent Nederland 2006 – 2e prijs; Vught Klassiek 212 – 1e prijs; Koffie bij de Piano 2013 – 2e prijs).

Van 2014 tot 2016 was Remon lid van de Young Piano Masters (YPM), een initiatief van bariton Ronald Willemsen en pianist Geoffrey Madge. De YPM ondersteunt jonge pianisten die in het bezit zijn van een master-diploma bij het opbouwen van hun carrière.

Remon spreekt en schrijft graag over de werken die hij speelt – vaak presenteert hij zelf zijn recitals. Tevens is hij sinds 2009 werkzaam als pianist en presentator van kinderconcerten in de Classic Express; de enige ‘rijdende concertzaal’ van Nederland, een uniek initiatief van het Prinses Christina Concours.

Van 2018 tot 2021 doceerde Remon Bijvak Piano aan het Conservatorium van Amsterdam.